У Москві обіцяють українським каналам необтяжливі умови

Вівторок, 16 березня 2010, 21:08

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що українські телеканали будуть затребувані в РФ .

Про це він сказав на спільній з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком прес-конференції в Москві.

"Ми зараз розробляємо практичні аспекти, які дозволять реалізувати мовлення на території Росії телеканалів усіх держав СНД, й, звичайно ж, українські канали будуть найбільш затребувані", - заявив Лавров.

За його словами, "українців і тих, хто хотів би зберігати українську мову, зберегти причетність до української культури в РФ проживає немало".

Глава МЗС РФ запевнив, що "ці рішення будуть ухвалені в максимально пільговому режимі".

"Щодо фінансових і технічних аспектів цих пропозицій наші партнери будуть найближчим часом поінформовані. Вважаємо, що вони (умови) будуть необтяжливі", - додав Лавров.

У свою чергу Грищенко зазначив, що з української сторони існує зацікавленість у тому, щоб було реалізовано завдання, поставлене в спільній заяві президентів України і РФ під час візиту Віктора Януковича до Москви.

"Тоді було заявлено про те, що обидві сторони сприятимуть розвитку російської мови в Україні, але й української мови в Росії. Ми виходимо з того, що ця тема обговорюватиметься в наших контактах, й знаходитимуться ті рішення, які відповідатимуть інтересам сторін", - сказав він.

Як відомо, 5 березня президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що в Росії незабаром здійснюватиметься мовлення одного або двох українських телеканалів.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування