Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сина Герман "відмили" від "кумівства"

Четвер, 18 березня 2010, 14:58

Призначення родичів членів Партії регіонів заступниками міністра з питань надзвичайних ситуацій не суперечить закону про держслужбу.

Про це заявив журналістам у четвер заступник начальника Головного управління державної служби Олександр Шевченко, коментуючи призначення сина Ганни Герман та чоловіка Олени Бондаренко заступниками голови МНС.

За його словами, у статті 12 закону про держслужбу сказано, що на посаді держслужбовців не можуть бути призначені люди, які будуть у безпосередньому підпорядкуванні своїх родичів чи близьких осіб.

"З точки зору закону про держслужбу, якщо міністр з питань надзвичайних ситуацій не є таким щодо них, то жодних порушень законодавства про держслужбу в цьому я не бачу", - сказав Шевченко, повідомляє Уніан.

За його словами, попри те, що призначені заступниками міністра люди фактично є однопартійцями, закон не встановлює жодних обмежень для заміщення посад на держслужбі через політичну належність.

Водночас Шевченко повідомив, що його відомство розробило новий закон про державну службу, основна ідея якого полягає в деполітизуванні держслужби.

"Ми прихильники того, що державні службовці не повинні бути членами політичних партій і займатися політичною діяльністю", - наголосив він.

Як відомо, сина Герман Миколу Коровіцина і чоловіка "регіоналки" Олени Бондаренко було призначено заступниками міністра з надзвичайних ситуацій. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування