Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зібрався за океан

П'ятниця, 19 березня 2010, 22:58

У квітні президент України Віктор Янукович відвідає з візитом США.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу Інтер.

"Найближчий (візит Януковича до США) ми плануємо в квітні. Але, напевно, це буде не останній візит", - зазначив він.

"І головне у візиті не в часі, а в його змісті. Ми працюємо над тим, щоб це був продуктивний, серйозний, довгограючий візит", - заявив Грищенко.

Крім того, відповідаючи на питання, чи визнає Україна незалежність Абхазії і Південної Осетії, міністр сказав: "Я не розумію, про що питання...Я не розумію, як можна це питання розглядати в контексті українських інтересів".

Коментуючи резолюцію Європарламенту щодо присвоєння звання Героя України Степану Бандері, Грищенко підкреслив: "Це тема, яка не стільки повинна обговорюватися кимсь поза Україною. Це тема для українських політиків, і вони повинні це вирішити".

Також глава МЗС заявив про можливість скорочення дипломатичних представництв України за кордоном: "Скорочення, напевно, буде. Але, по можливості, ми спробуємо інфраструктуру зберегти".

Крім того, він не виключив, що його призначення міністром лобіювалося керівництвом Росії.

"Якщо і була така розмова, а я про неї не знаю, я впевнений, що вона базувалася не на тому, що я хотів комусь сподобатися, а на тому, що завжди намагався вести професійну, серйозну...розмову, спрямовану на досягнення спільності", - сказав Грищенко.

Міністр також не назвав прізвище майбутнього посла України в РФ. "Рішення готується", - наголосив він.

Крім того, Грищенко підкреслив: "Україна ніколи не дозволить, де б вона не була, в якій би організації не складалася, щоб ця структура, до якої вона входить, використовувалася проти Росії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування