КПУ занесла руку над коаліцією - Симоненко домовляється з Януковичем

Середа, 24 березня 2010, 14:40

Загроза виходу фракції Компартії з коаліції реальна, Петро Симоненко веде переговори про це з президентом Віктором Януковичем.

Про це сказало газеті "Сегодня" джерело у фракції КПУ.

"Зараз наш лідер Петро Симоненко веде про це на пряму переговори з Віктором Януковичем", - сказав співрозмовник видання.

"Ось подивіться: якщо ми зберемо фракцію наприкінці цього тижня, значить, наші кадрові вимоги не задоволені, і ми оголосимо про вихід з коаліції. Якщо зберемося на початку наступного – значить, усе в порядку і з коаліції не виходимо", - заявив він.

"Якщо коаліція розвалиться, будуть дострокові вибори Верховної Ради. І ми їх не боїмося", - запевнило джерело газети в Компартії.

Співрозмовник уточнив: "Ми говорили з регіоналами про три губернаторські посади: у Вінницькій, Сумській і Херсонській областях. Нам обіцяли і митницю – Ігорю Калетнику".

У Партії регіонів однак упевнені, що комуністи навряд чи покинуть коаліцію.

"Я вбачаю у подібних висловлюваннях не так бажання задовольнити кадрові запити, як роботу наших політичних опонентів. Очевидно, з їхнього боку на адресу наших партнерів надходять якісь політичні і неполітичні пропозиції", - сказала депутат-регіонал Олена Бондаренко.

"Але гадаю, що нічим серйозним це не закінчиться і з коаліції комуністи не вийдуть. Адже на виборах вони можуть навіть не подолати 3%-вий бар'єр. Тому що виборець КПУ хоче такої коаліції, як зараз. І якщо комуністи її розвалять – вони стануть зрадниками, які підігрують націоналістам. А за зрадників голосувати ніхто не буде", - заявила вона.

Крім того, джерело в Партії регіонів каже, що з комуністами швидко домовляться щодо кадрових питань, і "усі проблеми ми знімемо найближчим часом".

Також очікується, що Конституційний Суд ухвалить рішення щодо легітимності створення коаліції з окремих депутатів – і якщо рішення буде позитивним, то в коаліцію можуть поодинці перейти декілька десятків депутатів від НУНС і БЮТ.

Раніше комуніст Леонід Грач звинуватив "регіоналів" у порушенні коаліційних домовленостей і заявив, що фракція КПУ може вийти з коаліції з Партією регіонів і Блоком Литвина, якщо її кадрові вимоги не будуть задоволені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...