Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров наказав викорінити "ганебні відкати"

Середа, 24 березня 2010, 21:14

Уряд до 1 липня 2010 року має намір випустити ПДВ-облігації.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час представлення Голови ДПА Олександра Папаїки, повідомляє прес-служба уряду.

Він зазначив, що таким чином уряд має намір повністю зняти проблему відшкодування ПДВ в Україні: "Президент ставить завдання: поламати корупційну схему відшкодування ПДВ. ПДВ повинен працювати як нормальний податок".

"Ми практично вже прийняли рішення про те, що до 1 липня будуть випущені облігації з тривалим терміном обігу. Таким чином ми розчистимо завали і можемо перейти до автоматичного відшкодування добросовісним платникам", - наголосив Азаров.

За словами прем’єра, зараз нове керівництво податкової служби повинно зробити повну ревізію накопиченої заборгованості з повернення ПДВ і перевірити обґрунтованість претензій підприємств на відшкодування цього податку.

При цьому він зазначив, що наявний обсяг заявок на відшкодування ПДВ у розмiрi 25 мільярдів гривень нереальний.

"Держава не може за повітря платити бюджетні кошти. Це величезні гроші. Тому потрібна ревізія, точна цифра, погоджена з платниками податків, і під цей обсяг випуск облігацій", - заявив Азаров.

Прем’єр зазначив незадовiльну роботу податкової щодо відшкодування ПДВ. За його словами, "вiдкати" за вiдшкодування цього податку становили вiд 20% до 50%.

"Мені зі всіх сторін надходять сигнали, що для того, щоб отримати ПДВ потрібно заплатити від 30% до 50% відкату. Я ставлю завдання перед Олександром Олексійовичем і перед всіма іншими – нещадно викорінювати це ганебне явище", - сказав він.

Прем'єр заявив, що добросовісні платники, чия репутація роками не викликає сумнівів, отримають автоматичне повернення ПДВ, проте правовий моніторинг такого механізму здійснюватиметься постійно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування