Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Металургійному лобі Януковича потрібен дешевий газ, а не газотранспортна система?

Четвер, 25 березня 2010, 12:54

Бізнес-оточенню Віктора Януковича не потрібна газотранспортна система - йому необхідний дешевий газ.

Так вважає депутат від БЮТ Олекса Гудима, який є членом комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу.

"Металургійному лобі Януковича не потрібна газотранспортна система, йому необхідний дешевий газ. За  дешевший газ на 50-100 доларів український уряд готовий здати трубу", -заявив Гудима в ефірі ТВі, інформує прес-служба телеканалу.

Він підкреслив, що намагання уряду Азарова  отримати газ за ціною, як у Білорусі 150$, може коштувати Україні втратою газотранспортної системи.

На думку Гудими, Росія захоче мати аналогічні умови, які вона має в Білорусі, а саме, де-юре 50%, а де-факто, Росія володіє всією білоруською газотранспортною системою.

Переговори міністра палива та енергетики Юрія Бойка, на думку Гудими, великих змін не принесуть.

"Захопивши весь газовий ринок, контролюючи всі облгази, засадничо Бойко та  Фірташ зацікавлені, щоб газу Україна отримувала більше, адже чим більше газу, тим більше прибутків для них", - заявив депутат.

Гудима заявив, що уряд Азарова готовий внести зміни до законодавства з метою створення газотранспортного консорціуму, "адже на те вони мають в парламенті 226 голосів".

"Дії опозиції будуть досить рішучі, якщо йтиметься про здачу української газотранспортної системи", - підкреслив Гудима, проте він має надію, що такий закон не буде прийнято в парламенті, зазначає прес-служба телеканалу.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування