Міллер сказав Азарову, від чого залежить ціна на газ

Четвер, 25 березня 2010, 13:27

Прем'єр Микола Азаров у ході робочої поїздки в Москву провів зустріч у вузькому колі з главою правління "Газпром" Олексієм Міллером.

Про це повідомив прес-секретар українського прем'єра Віталій Лук'яненко.

Азаров і Міллер розглянули питання заповнення українських підземних газових сховищ газом в обсязі, достатньому для забезпечення в осінньо-зимовий період 2010-2011 років надійного транзиту російського газу до Європи і газопостачання українських споживачів.

Під час зустрічі Міллер зазначив, що ціни на газ для України залежатимуть в тому числі і від обсягів газу, що купується, передає прес-служба уряду.

За його словами, у бесіді з української сторони брав участь міністр палива й енергетики Юрій Бойко, а з російської – заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв і генеральний директор "Газпромтрубінвест" Кирило Золотов.

Лук'яненко додав, що зустріч пройшла конструктивно, і наступним пунктом у програмі візиту глави українського уряду, що проходить за графіком, є зустріч із главою уряду РФ Володимиром Путіним.

Прес-секретар нагадав, що напередодні Азаров повідомив, що хотів би обговорити з російським колегою широке коло питань, приділивши особливу увагу газовій темі, але, разом з тим, не обмежуючи перелік тем лише цією сферою.

Як уточнив співрозмовник в українській делегації, у Києва є дуже серйозні пропозиції російським партнерам по модернізації української ГТС, оскільки очевидно, що при такому підході більш економічно ефективного і вигідного маршруту постачання газу в Європу попросту не існує і не буде існувати.

Інтерфакс, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News