Янукович про НАТО: Максимально тісна співпраця без інтеграції

Четвер, 25 березня 2010, 13:40

Президент Віктор Янукович переконаний, що Україна не повинна робити вибір на користь однієї з систем колективної безпеки.

Про це він заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди 18-ї річниці створення СБУ, повідомляє прес-служба президента. 

"...Сьогодні Україна не повинна робити вибір на користь однієї із систем колективної безпеки, що існують на континенті. Будь-яке рішення лише посилить загрози нашій національній безпеці та призведе до зростання напруженості у міжнародних відносинах", - сказав він.

Янукович підкреслив, що на сьогоднішній день вибір України – це "максимально тісна співпраця без інтеграції".

"Це єдиний принцип, який буде застосовуватись Україною по відношенню до всіх існуючих систем колективної безпеки. У той же час позаблоковий статус України в жодному разі не означає самоусунення від процесу стабілізації ситуації на європейському континенті", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

На думку Януковича, Україна має "активно включитись у дискусії із приводу вироблення нової європейської політики у сфері безпеки".

"Нам потрібно напрацювати власну "українську ініціативу" щодо формування нової безпекової архітектури в Європі. Мова йде про нову ідею безпеки в Європі, що орієнтована на нові виклики і передбачає участь не лише країн ЄС, але й найближчих сусідів і партнерів ЄС. Зокрема, України, Росії, Білорусі, Молдови", - сказав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування