Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам створили можливість вчити англійську, не виходячи з Ради

П'ятниця, 26 березня 2010, 07:23

Народні депутати та апарат Верховної Ради можуть вивчати англійську мову, знайомитися з традиціями британської демократії, не виходячи за стіни парламенту.

У будівлі Верховної Ради відкрився Навчальний центр Британської Ради, в якому можна вчити чи вдосконалювати читання, письмо, мовлення англійською мовою, повідомляє Радіо "Свобода".

Навчальний центр обладнаний 13-ма місцями, укомплектованими робочими електронними станціями, які поєднані в комп’ютерну мережу.

На дисплеях – сучасні навчальні програми різних рівнів складності, розроблені провідними мовниками Кембріджського та Оксфордського університетів.

Програми включають граматичні вправи, тексти для збагачення словникового запасу; в аудіо форматі їх начитують відомі британські диктори та актори.

Як зазначає директор Британської Ради в Україні Маргарет Джек, колекція Центру включає також словники та посібники, літературу про історію Великобританії.

На запитання, що спричинило відкриття Центру, посол Лі Тернер відповів спершу українською мовою:

"Уряд Великобританії вірить у те, що Україна – це європейська країна. Це дуже важливо для нас! Безумовно, це означає, що дуже вигідно для України, щоб депутати гарно розмовляли іноземними мовами".

І додав англійською: "Вочевидь, Великобританія активно підтримує дії України, спрямовані на євроінтеграцію".

"Так, Україні доведеться пройти шляхом болісних реформ і змін, перш ніж стати членом Євросоюзу. Британія готова поглибити співпрацю з Україною у царині впровадження демократичних реформ, і змін, необхідних для інтеграції. Серед іншого, це стосується і подолання мовних бар’єрів, гуманітарної інтеграції в Європу", - сказав посол.

Відкриття Навчального центру Британської Ради у Верховній Раді України. Фото з сайту Радіо "Свобода"

Навчальний центр у Верховній Раді – не перший в Україні: 7 центрів для вивчення англійської мови було відкрито понад 10 років тому при Міністерстві оборони. За словами регіонального директора Британської Ради Майкла Берда, послугами центру скористались сотні українських вояків-миротворців.

Українські парламентарі поки що не скористались послугами нового Навчального центру. Але 20 народних обранців закінчили загальні курси англійської мови при Британській Раді в Києві і тепер мають змогу удосконалювати свої знання вже у стінах Верховної Ради, каже Маргарет Джек.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування