Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецька поліція не затримувала Балогу з чеком на 125 млн. євро

П'ятниця, 26 березня 2010, 12:29

Німецька поліція справді затримала на кордоні зі Швейцарією українця з чеком на 125 млн. євро, але це був не Віктор Балога.

Про це розповів газеті "Дело" представник німецької поліції, який побажав не афішувати своє ім'я.

За його словами, затримання відбулося ще 5 березня 2010 року.

Автомобіль, у якому знаходилися два українці, поляк і росіянин, після перетину митного переїзду зі Швейцарією був зупинений німецькими правоохоронними органами в прикордонному містечку Зінген на півдні країни.

Німці вирішили провести огляд, під час якого в одного з українців було виявлено чек банку HSBC на 125 млн. євро (раніше поліція тактовно замовчувала назву банку, який видав чек на таку велику суму).

Платіжний документ не був внесений у митну декларацію, що стало причиною для його вилучення і накладення штрафу. Поліцейські підозрюють, що чек – підроблений.

Разом із тим німці спростували інформацію про те, що затриманим є екс-глава секретаріату президента України Віктор Балога.

Також у поліції ФРН повідомили, що українця, який віз із собою сумнівний банківський чек, того ж дня відпустили.

Раніше нардеп від НУНС, екс-заступник голови МВС Геннадій Москаль заявив, що цим громадянином України був "Балога, який має рахунки в швейцарських банках і неодноразово знаходився на території Швейцарії".

У зв’язку з цим парламентар відправив депутатський запит на ім'я голови Служби безпеки України, щоб перевірити інформацію.

У прес-службі партії "Єдиний центр", лідером якої фактично є Віктор Балога, заявили, що інформація Москаля – "публічний наклеп"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...