Справу про вбивство коаліції закрили

П'ятниця, 26 березня 2010, 18:46

Суд закрив провадження у справі щодо припинення діяльності попередньої парламентської коаліції.

Про це повідомляє прес-служба Європейської партії.

Згідно з повідомленням, Окружний адмінсуд Києва "закрив провадження у справі, в якій об’єднано позов Миколи Катеринчука та Романа Зварича до спікера Володимира Литвина щодо оскарження його дій стосовно оголошення про припинення діяльності коаліції".

"Суд вважає, що адміністративна юрисдикція не поширюється на такий вид спору", - зазначили у партії, яку очолює Катеринчук.

Сам депутат заявив: "У засіданні оголошено лише вступну та резолютивну частину, а повний текст ухвали сторони зможуть отримати 30 березня".

"Таким чином, у більшості своїй мотиви судового рішення наразі лишаються невідомими, хоча після закінчення засідання головуючий у справі суддя Олег Бачун запевнив сторони, що в ухвалі будуть викладені ґрунтовні та переконливі аргументи", - зазначив він.

"При цьому головуючий також зауважив, що питання утворення і припинення діяльності коаліції депутатських фракцій є, по суті, внутрішньо-організаційними питаннями роботи парламенту", - заявив Катеринчук.

"Через це, спір щодо дій головуючого на пленарному засіданні спікера не може розглядатись та вирішуватись жодним адміністративним судом", - пояснив він.    

За словами депутата, "мотивація суду взагалі видається дивною і абсолютно незрозумілою".

"Якщо до ухвалення регламенту Верховної Ради не було змоги оскаржувати дії чи бездіяльність парламенту то з моменту ухвалення його як закону такі підстави з’явилися", - наголосив Катеринчук.

"Ми не збираємося зупинятися і готуємо відповідну апеляцію. Навіть якщо апеляційний суд залишить попереднє рішення, то буде відповідне звернення і до Верховного Суду", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...