Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вівторок Бакай може стати "чистим"

Понеділок, 29 березня 2010, 23:37

Прокуратура Києва ще не визначилась, чи оскаржуватиме закриття кримінальних справ щодо екс-керівника ДУС Ігоря Бакая.

Як повідомив прокурор Києва Юрій Ударцов, "рішення ще не прийнято, але час ще є".

Разом з тим в інтерв’ю телеканалу ТВі адвокат Бакая Роман Кравчук заявив, що його підзахисний "буде чистим перед українським законодавством", якщо до вівторка (30 березня) прокуратура Києва не подасть апеляцію.

"Наразі це означає, що є рішення, яким скасовано постанову, але воно ще не набрало чинності. Воно знімає усі обвинувачення відносно Бакая, оскільки вони є надуманими і, на мою думку, заполітизованими", - сказав юрист.

Як відомо, 24 березня 2010 року Печерський районний суд Києва закрив усі кримінальні справи, порушені Генпрокуратурою і прокуратурою столиці стосовно Бакая.

Кримінальні справи стосовно Бакая були порушені у 2006. Його звинувачували в перевищенні й зловживанні службовими повноваженнями, незаконному відчуженні державного майна.

Йшлося про відчуження столичних готелів "Дніпро", "Україна", нерухомого майна Національного комплексу "Експоцентр України". Також його звинувачували у зловживанні при використанні авіаційної техніки держпідприємства "Україна" та низці інших злочинів.

Збитки державі, яких завдав Бакай на посаді керівника Держуправління справами, перевищили, за даними правоохоронців, 350 млн. грн.

Бакай виїхав з України до Росії у 2004 році після своєї відставки з посади керівника ДУС, яке він очолював з жовтня 2003 року по грудень 2004 року.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування