Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук про владу - анекдотами: "Трішечки сподіваюсь, дуже сумніваюсь"

Вівторок, 30 березня 2010, 15:09


Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що Захід "махнув рукою" на Україну і далі ставлення погіршуватиметься.

"Керівники нашої країни зазвичай їдуть за кордон з оптимізмом, а приїжджають ні з чим", - сказав він в інтерв'ю газеті "День", коментуючи перші візити президента Віктора Януковича до Європи та Росії, а також його намір відвідати США.

"Насправді і Схід, і Захід, як то кажуть, махнули на нас рукою. Але коли вони побачать плоди того, що проростатиме на ѓрунті беззаконня, свавілля, політичної доцільності, вони нас злякаються ще більше, ніж бояться зараз", - вважає Кравчук.

Вихваляння регіоналів, що вони "за один день" сформували коаліцію та уряд, він прокоментував так: "Я жив в тій країні, де сесія збиралася двічі на рік. І один раз для того, аби сформувати владу. Влада була заздалегідь сформована, запротокольована, покладена в папки і передана Шевченко Валентині Семенівні - голові Президії Верховної Ради. Вона брала папку і оголошувала на сесії. Представники регіонів читали з папірця, голосували, аплодували і йшли геть".

"То що, такої швидкої організації влади ми хочемо зараз? Якщо так, то навіщо була Біловезька Пуща, коли ми так тішимося, що йдемо до того самого сценарію, від якого відійшли?", - поцікавився Кравчук.

Він зазнався: "Хочу довести сьогодні всім, з ким зустрічаюся, що 1991 рік був не марним, що Біловезькі угоди були не марними".

"Якщо це буде доведено в найближчі 5 років, я вам відверто скажу - тоді будуть реальні підстави говорити, що ця влада зробила маленький поворотик керма в сторону, яка виводить нас на нормальне життя", - заявив Кравчук.

У зв'язку з цим він згадав анекдот радянських часів:

"Приходить чоловік в гості до кума Василя і каже: "Я тебе ніколи цього не питав, зараз запитаю. Як ти ставишся до радянської влади?". Василь подивився на нього і відповідає: "Я-то знаю, але сформулювати ну ніяк не можу". І тут заходить Одарка в хату, й Василь каже: "О! Я тобі на прикладі своєї Одарки розкажу про своє ставлення до радянської влади. Чуть-чуть хочу, трішечки боюся і дуже хочеться іншої!".

"Так от, я вам скажу, як я ставлюся до цієї влади: трішечки вірю, трішечки сподіваюсь, дуже сильно сумніваюсь, але хочу, аби мої (і не тільки мої) сумніви були розвіяні цією владою", - заявив Кравчук.

Він також пригадав, що заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, будучи депутатом, критикувала Юлію Тимошенко, що та як прем'єр бере кредити МВФ і використовує їх не за призначенням, а тепер на запитання про співпрацю з Міжнародним валютним фондом відповідає "тими ж словами, якими їй відповідала Тимошенко" - що "немає інших джерел, що потрібно брати кредити для підтримки бюджету та банків".

"Невже у людей настільки коротка пам'ять?", - дивується Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...