Колесніков: "Уже немає жодної можливості відібрати в нас Євро"

Понеділок, 12 квітня 2010, 11:28


Віце-прем'єр із Євро-2012 Борис Колесніков стверджує, що УЄФА бачить прогрес у підготовці України з новою владою до заходів "Євро-2012".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня", коментуючи нещодавній візит президента УЄФА Мішеля Платіні до України і свій візит до Ніона, в штаб квартиру УЄФА.

"УЄФА відзначив прогрес нової команди на чолі з президентом, яка за місяць просунула проекти щодо Євро-2012, і за місяць ми оплатили в 2,5 рази більше об'єктів, ніж за попередні 2 місяці", - сказав Колесніков.

"За останні 25 днів ми вклали 550 мільйонів, а за останні 2 місяці попередній уряд тільки 250 мільйонів гривень. Але Платіні абсолютно правильно відзначив, що цього мало", - зазначив він.

"Потрібно показати значний прогрес по Львову, зокрема по стадіону. Думаю, що до 2 червня, коли відбудеться наступне засідання УЄФА, ми доможемося тут значного прогресу", - сказав Колесніков.

Він зазначив, що там був змінений генпідрядник, "взяли іноземного фахівця-консультанта, який готував стадіон "Бенфіке".

"Щодо стадіону в Києві, то Платіні відзначив прогрес", - сказав віце-прем'єр.

"У нас є технічні проблеми, що стосуються реконструкції стадіону. Вони пов'язані з паралельним монтажем даху, що вимагає наявності важкої техніки усередині стадіону, і з підготовкою поля. Йдеться про підготовку газону з квітня по червень. Наступної весни ці роботи збігаються. Думаю, ми знайдемо грамотне технічне рішення", - зазначив Колесніков.

За його словами, "найбільш критичними об'єктами, які відстають у будівництві, залишаються львівський і київський стадіони, а також львівський і донецький аеропорти".

"Декілька слів про аеропорти взагалі. "Бориспіль". Тут є відставання у термінах з боку турецької компанії, яка будує термінал D. Буду зустрічатися з підрядниками", - сказав Колесніков.

"У Донецьку роботи зі злітно-посадкової смуги закінчені. Закладено термінал. Сподіваємося, що до наступної інспекції УЄФА ми вийдемо в його будівництві на рівень "нульової позначки" і приступимо до будівництва 1-го, 2-го і 3-го поверхів", - додав він.

"Є чітка гарантія будівельників, що в грудні ми закриємо більшість питань щодо Львівського аеропорту. Смугу робить новий підрядник, поки вона не готова, але терміни її здачі не викликають сумніву. Термінал будує відповідальна компанія. Усі борги ми закрили. Фінансує будівництво львівського і донецького терміналів держава", - зазначив віце-прем'єр.

Він також наголосив: "Уже немає жодної можливості відібрати в нас Євро".

"У суботу на нараді в штаб-квартирі УЄФА всі, у тому числі і Платіні, заявили, що усе в руках в українців, і висловили впевненість, що ми впораємося. Тепер усе залежить від нашої організованості, від фінансової складової", - сказав Колесніков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування