Янукович раптом вирішив підтримати Обаму

Понеділок, 12 квітня 2010, 22:06
Президент України Віктор Янукович підтримує ініціативу президента США Барака Обами щодо зміцнення ядерної безпеки у світі.

Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі глав двох держав у Вашингтоні в понеділок.

"Ми частково обговорили цю проблему, яка є в світі (проблема ядерної безпеки)", - повідомив Янукович у ході робочого ленчу з представниками американських ділових кіл.

"Я прийняв для себе рішення підтримати президента Обаму, його ініціативу зі зміцнення ядерної безпеки", - заявив президент України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він запевнив американських бізнесменів у тому, що в Україні створюються і будуть створені всі умови для залучення інвестицій.

За словами Януковича, Вашингтон залучає Україну "по багатьом напрямкам нашої співпраці". Він також зазначив, що в Україні оптимістично розцінюють розвиток українсько-американського економічного співробітництва.

Крім того, як повідомила прес-служба президента, з української сторони у зустрічі Януковича і Обами взяли участь міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр з питань палива та енергетики Юрій Бойко, глава адміністрації президента Сергій Льовочкін і його заступники Ганна Герман і Юрій Ладний.

Американську сторону представляли держсекретар Хілларі Клінтон, радник президента США з національної безпеки Джеймс Джоунс, старший директор Ради національної безпеки США з питань нерозповсюдження Лора Холгейт.

Як йдеться у повідомленні, на початку зустрічі Обама привітав Януковича словами: "Радий вітати вас у Сполучених Штатах Америки. Радий нашій зустрічі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування