НУНС вимагає, щоб їх не забули під час "дерибану" портфелів

Понеділок, 12 квітня 2010, 22:58
НУНС вимагатиме пропорційного розподілу комітетів між опозиційними фракціями.

Про це заявив лідер фракції НУНС Микола Мартиненко в ефірі 5 каналу.

"БЮТ говорить про опозицію тільки себе маючи на увазі. Я вніс разом з Матвієнком (депутат від НУНС) доповнення до закону про регламент, що у нас може бути не тільки одна опозиція. Зокрема, наша фракція також є в опозиції", - сказав він.

"Наша позиція заключається в тому, що ми проведемо закон про регламент, будемо також вимагати пропорційного розподілу комітетських посад у парламенті. Але для нас це не головне на сьогоднішній день", - наголосив Мартиненко.

Відповідаючи на питання, на керівництво якими з ключових комітетів - свободи слова, регламентного, бюджетного - претендуватиме НУНС, лідер фракції сказав: "Ці комітети повинні належати опозиції, але конкретного рішення по цим питанням фракція ще не приймала".

За його словами, представники НУНС і БЮТ поки не обговорювали це питання : "Я можу тільки сподіватися на те, що БЮТ, в кінці кінців, займе конструктивну позицію і не буде тільки себе бачити в опозиції".

На питання, чи напишуть НУНСівці, які наразі займають керівні посади у парламентських комітетах, заяви про звільнення, Мартиненко відповів: "Всі депутати від НУНС зроблять так, яким буде рішення фракції".

"Але поки що я не бачив відповідного подання про складання повноважень з керівних посад комітетів від фракції БЮТ, які були ініціаторами цього питання", - зазначив він.

Відповідаючи на питання щодо блокування парламентської трибуни опозицією, Мартиненко сказав: "Таким чином не будуть вирішені проблеми, як на мене".

"Опозиція на те вона і є опозиція, що вона не має 226 голосів, і без попередніх домовленостей, зокрема, по конфігурації комітетів, таким чином не вдасться нічого вирішити", - зазначив він.

Мартиненко також наголосив, що блокуванням парламенту не вдасться вирішити питання "конфігурації комітетів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування