Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У комісії з отруєння Ющенка вважають, що її закрили на прохання екс-президента

Середа, 14 квітня 2010, 11:51

У парламентській слідчій комісії з отруєння Віктора Ющенка вважають, що її роботу припинили в результаті домовленостей Ющенка з Віктором Януковичем.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на членів тимчасової слідчої комісії ВР, діяльність якої офіційно припинилася 13 квітня.

За інформацією видання, робота комісії припинилася після переходу її голови Володимира Сівковича (Партія регіонів) на посаду віце-прем'єр-міністра з силових питань у Кабміні.

"Він (Сівкович) не має можливості брати участь у роботі комісії, тому й не скликав засідань останнім часом. Це дало Литвину формальну підставу оголосити про припинення її діяльності", - сказав член ТСК Валерій Камчатний (БЮТ).

Однак головна причина, за його словами, полягає не в цьому.

Камчатний допускає, що ТСК перестала існувати в результаті домовленостей між представниками колишньої і нинішньої влади - наприклад, Ющенко міг попросити Януковича припинити мусувати у ВР тему його отруєння і довіритися слідству.

"Можна був переформатувати склад комісії, але, оскільки цього не було зроблено, я роблю висновок, що нашим опонентам із Партії регіонів з якихось причин невигідно продовжувати розслідування цієї справи. З погляду тих, хто сьогодні при владі, необхідності в її роботі немає", - зазначив Камчатний.

Аналогічної думки дотримується заступник голови ТСК Спиридон Кілінкаров (Компартія).

"Проблема не в Сівковичі і не в комісії - вона працювала професійно. Гадаю, що це результат домовленостей зовсім на іншому рівні, між двома президентами - колишнім і нинішнім", - сказав він.

Сам Сівкович заявив газеті, що йому невідомо про наявність якихось домовленостей між Януковичем і Ющенком.

"Я сумніваюся, щоб Янукович пішов на таке, бо завдання президента - бути гарантом Конституції, а не займатися якимись кулуарними домовленостями", - зазначив Сівкович.

Він упевнений, що немає жодної іншої причини припинення роботи ТСК, крім оприлюдненої спікером.

Судячи з усього, вичерпаний і конфлікт між комісією та Генпрокуратурою.

"У зв'язку з тим, що змінилося керівництво країни і Генпрокуратура тепер вільна від зобов'язань, вона вирішила вивчити матеріали справи і спробувати об'єктивно в них розібратися", - сказав Сівкович.

За його словами, Генпрокуратурі на перегляд матеріалів відведено півроку: "Якщо протягом цього часу не буде руху й не будуть прийматися серйозні заходи, гадаю, Верховна Рада знову створить комісію".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування