Генпрокуратура ще перевіряє, чи тиснули на КС, але суддів поки не викликали

Четвер, 15 квітня 2010, 09:29

Генпрокуратура продовжує перевірку щодо заяв Юлії Тимошенко про підкуп суддів Конституційного Суду.

Про це сказав генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому в четвер.

Він зазначив, що інформацію Тимошенко про підкуп суддів КС і тиск на них для того, щоб вони прийняли вигідне коаліції рішення, у ГПУ перевірили і не знайшли фактів, які б підтвердили заяву про те, що судді КС отримали хабарі.

"Тому ГПУ винесла постанову про відмову у порушенні кримінальної справи в зв'язку з відсутністю події злочину", - пояснив Медведько.

"Але були ще й повідомлення у пресі, заява голови КС Андрія Стрижака, потім надійшов лист від міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова - йому ще потім дорікали, що це, мовляв, не його справа... Тому ми продовжуємо перевірку - щоб дати оцінку висловлюванням Юлії Тимошенко щодо того, чи був тиск на суд, втручання в його діяльність - за що передбачено кримінальну відповідальність", - наголосив він.

"Для цього ми повинні опитати суддів КС, і зараз ми цим займемося", - повідомив генпрокурор.

На запитання, чи запрошувалися вже судді КС у Генпрокуратуру, Медведько відповів: "Ще ні".

"Це дуже тонке питання - усе ж таки це члени Конституційного Суду. Усе буде залежати від їхньої позиції. Ми запропонуємо їм дати пояснення", - пояснив він.

На уточнююче питання, чи може він сказати, чи буде порушена справа за фактом тиску на КС, генпрокурор відповів: "Поки ні, і я не хочу говорити на цю тему".

"Ось закінчимо перевірку, тоді обов'язково повідомимо про результати", - сказав Медведько.

"Хоча я вважаю, що будь-які дії до винесення рішення суду неприйнятні. Тому давати інтерв'ю, коментарі тощо неприпустимо - це втручання в діяльність суду чи конкретного судді", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування