Медведько узгодив питання ексгумації тіла В'ячеслава Чорновола з його сином

Четвер, 15 квітня 2010, 14:34

Генпрокурор Олександр Медведько обговорив із депутатом Тарасом Чорноволом питання ексгумації тіла його батька В'ячеслава Чорновола.

Це випливає зі слів Медведька, сказаних в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"У нас відбулася зустріч минулого тижня. Я вважаю, що це була корисна зустріч і для мене як для генерального прокурора, і для Тараса Чорновола", - сказав генпрокурор.

"Ми з ним досить конструктивно поспілкувалися і прийняли рішення, яке нас обох влаштовує. Яке - я вам не скажу. Я йому пообіцяв, що журналістам про це говорити не буду", - додав він.

Говорячи про те, на якому етапі знаходиться розслідування справи про загибель екс-лідера Народного Руху України, Медведько сказав: "Ми провели ексгумацію тіла Євгена Павлова (водія В'ячеслава Чорновола) і призначили комплексну судово-медичну криміналістичну експертизу, яка зараз проводиться".

"Я вважаю, що результат цієї експертизи певною мірою проллє світло на обставини загибелі Чорновола і Павлова. По ній ще немає висновку, але від нього залежить підтвердження чи спростування першого висновку судово-медичної експертизи трупа Павлова - про тілесні ушкодження і їхню причину", - додав він.

Генпрокурор підтвердив, що ГПУ встановлює, чи були у Павлова тілесні ушкодження, крім отриманих у результаті ДТП.

"Цю версію ми відпрацьовували і раніше. Було проведено багато експертиз - і міжнародних, і наших. Зазначу, що експертизи проводяться роками. Я, звісно, згоден - це викликає в людей якусь недовіру до слідства. Однак тут є свої тонкощі - наприклад, я не можу змусити експертів працювати швидше", - зазначив він.

"Але ми з самого початку відпрацьовуємо декілька версій: перша - що Чорновіл і Павлов загинули в результаті дорожньо-транспортного випадку, друга - що це був замах на їхнє життя шляхом інсценування ДТП", - додав Медведько.

Як відомо, раніше Тарас Чорновіл заявив, що прийме рішення щодо ексгумації тіла батька після зустрічі з генпрокурором і отримання гарантій нерозголошення інформації про хід експертиз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...