Тарас Чорновіл чекає від Медведька гарантій для ексгумації тіла батька

Вівторок, 30 березня 2010, 11:01

Депутат Тарас Черновіл прийме рішення щодо ексгумації тіла батька - В'ячеслава Чорновола - після зустрічі з генпрокурором.

Про це депутат сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Спочатку потрібно було зустрітися з цього приводу з віце-прем'єром Володимиром Сівковичем, а потім – з генпрокурором Олександром Медведьком", - сказав він, пояснюючи, чому ще не вирішив, чи давати згоду на ексгумацію.

Тарас Чорновіл пояснив, що хоче почути "переконливі доводи щодо того, що без ексгумації подальше просування слідства і встановлення істини неможливі".

"Мені повинні гарантувати, що не буде витоку інформації про слідчі дії ГПУ, як це відбувалося три чи чотири рази, аж до того, у який день і час будуть проводити ексгумацію", - додав депутат.

"Це неприпустимо. Є процедура, і її треба неухильно дотримуватися. Порушать – відкличу заяву. Жодних політичних танців на могилі батька, жодних спекуляцій на його імені не допущу", - заявив він.

За словами Тараса Чорновола, "те, що покаже ексгумація, підтвердить чи не підтвердить офіційну версію, можна буде говорити вже потім".

"Я ж не роблю секрету з того, яким може бути моє рішення. Але до цього ніякого витоку з боку слідства бути не повинно", - наголосив він, нагадавши, що декілька разів відкликав згоду на ексгумацію саме через те, що "порушувалася таємниця слідства".

Депутат повідомив, що із Сівковичем він уже зустрівся, але той "сказав, що впливати на генпрокурора не може і допуску до оперативних матеріалів не має".

"З Медведьком, сподіваюся, зустрінемося днями. Думаю, Олександр Іванович поставиться до мого прохання з розумінням", - повідомив Тарас Чорновіл.

Депутат не знає, яке рішення про ексгумацію прийняла вдова В'ячеслава Чорновола  Атена Пашко.

"Попередньо вона якось сказала, що хотіла б спершу почути мою позицію. Я, загалом, навіть не пробую з нею на цю тему говорити. Нехай її переконують інші", - сказав син загиблого 11 років тому лідера Народного Руху України.

Тарас Чорновіл зазначив, що його "лякає і насторожує" хід слідства у справі про смерть батька і його безрезультатність.  

"На якомусь етапі здавалося, що й ексгумація призначається суто формально, щоб продемонструвати бурхливу діяльність. Але мені показали дві сторінки з оперативної справи..., на цих сторінках говориться про те, що матеріали повторної експертизи ще 1999 року були цілковито сфальсифіковані", - сказав депутат.

"У тому числі такі важливі речі, як від яких саме ударів наступила смерть, коли вона наступила – у момент цих ударів чи після них... І слідство зайшло в глухий кут, бо немає чітких відповідей на дуже важливі питання. А потім вже і Кендзьор заявляв про удари кастетами... І це все, безумовно, має принципове значення...", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування