Балога кличе опозицію об'єднуватися

Середа, 21 квітня 2010, 14:01

Лідер "Єдиного центру" Віктор Балога вважає, що лише спільні дії опозиції здатні створити справжню альтернативу владі.

На його думку, зокрема депутати "НУ-НС" мають провести засідання, на якому визначити бачення своїх дій в опозиції.

"Політичні партії, що не підтримують дії влади, а особливо ті з них, які мають представництво у парламенті та місцевих радах, повинні поступитися власними амбіціями і почати координувати свої зусилля", - заявив Балога, повідомляє прес-служба ЄЦ.

"Змагання за опозиційну першість шкодить і самим силам опозиції, і суспільству, яке поступово втрачатиме політичну альтернативу і механізми контролю за владою", - наголошує він.

За словами Балоги, значна частина демократичних сил зараз "фактично самоусунулася" від активної конкуренції владі - і опозиції як єдиного, діяльного й ефективного цілого поки немає.

"Одна політична сила, яка вдягла "опозиційну корону", здебільшого розмінюється на дріб'язкову риторику та створення інформаційного спаму. Інший політичний проект із ознаками опозиційності настільки розмитий і спрямований у таке далеке майбутнє, що не може вважатися серйозною противагою існуючій владі", - заявив лідер ЄЦ.

"Тим часом у державі відбуваються правові колізії, завмирають економічні та соціальні реформи, триває деукраїнізація і радянізація гуманітарного простору", - додав Балога.

Він зазначає, що для нинішньої влади вельми вигідна опозиція у нинішньому вигляді.

На думку Балоги, більшість із тих, хто проголосив опозиційність, марно сподіваються, що цей статус автоматично колись поверне їх у владу.

"Вони керуються правилом "солдат спить - служба йде". Однак вже минули часи, коли українці обирали "красивих" героїв та реагували лише на милозвучні промови. Ті політики, які цього досі не усвідомили, дуже швидко перетворяться на уламки політичної історії", - заявив він.

Балога вважає, що нинішню "монолітну владу спроможна контролювати тільки така ж міцна опозиція", яку незабаром чекає іспит у вигляді ухвалення держбюджету.

"Це - істотний об'єднавчий чинник, насамперед, для фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Депутатам від "НУ-НС" треба чимшвидше зібратися на засідання, обговорити і оголосити про своє бачення того, як вони діятимуть в опозиції, які конкретні кроки запропонують суспільству в ролі альтернативи владі", - заявляє Балога.

Зокрема, на його думку, "фракція має дати спільну оцінку програмним і бюджетним пропозиціям Кабміну" - і це мають бути "фахові висновки і зустрічні ініціативи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News