Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пророкує блокування Ради

Четвер, 22 квітня 2010, 01:01
Депутат від НУНС Арсеній Яценюк заявив, що Верховна Рада буде заблокована з метою недопущення ратифікації угоди по російському флоту.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я чудово усвідомлюю, що парламент буде заблокований", - зазначив депутат.

Водночас Яценюк вважає: "Вони (коаліція) будуть як паровоз їхати вперед і намагатися ратифікувати цю угоду. По одній простий причині: скоріше за все, за закритими дверима було домовлено - ратифікація угоди і так зване зменшення ціни на газ - це прив'язані речі".

"На моє переконання підписання цієї угоди одноосібно президентом суперечить Конституції. У Конституції чітко зазначено, що умови перебування флоту визначаються вже ратифікованою угодою", - наголосив депутат.

За його словами, якщо президент Віктор Янукович "захотів продовжити терміни перебування флоту", то мали бути внесені зміни до Конституції. "Ці положення Конституції вимагають референдуму", - додав Яценюк.

"Янукович утверджує авторитет України в США за рахунок вивезення урану, у Росії - за рахунок абсурдного підписання угоди про перебування російського флоту на території України. Ще таких 2-3 візити - вже не буде чим торгувати", - зазначив він.

Крім того, депутат заявив: "Коли зараз йде мова про начебто про знижку на газ, то я хочу дуже жорстко спростувати цю брехню. Це не є знижка на газ. Це реальна ринкова ціна".

"А ті, хто на цьому хочуть спекулювати з Партії регіонів, нехай куплять собі інтернет, я їм проведу. Хай подивляться реальну середньоєвропейську ціну на газ. Європа покупає газ від 170 до 220 доларів за тисячу кубометрів", - наголосив Яценюк.

"Те, що відбулося в Харкові, - це відновлення ринкових стосунків між Україною і Росією", - додав він.

Як відомо, згідно з домовленостями президентів України та Росії, термін перебування російської бази на Україні продовжується на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом його продовження ще на п'ять років, якщо одна із сторін не заявить про намір припинити дію угоди.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...