Партія Ющенка обіцяє Януковичу лягти поперек дороги

Четвер, 22 квітня 2010, 18:34
"Наша Україна" буде всіма засобами у Верховній Раді та поза парламентом протидіяти ратифікації угоди щодо російського флоту.

Про це йдеться у відозві президії політради партії, яка була ухвалена на її засіданні у четвер.

"21 квітня в Харкові президент Янукович підписав ганебну угоду, яка увічнює перебування Чорноморського флоту РФ на території України", - йдеться у заяві.

"Наша Україна" вважає, що "цим вчинком нинішня влада позбавила себе права називатися українською, бо дала згоду на окупацію і фактичне відторгнення частини української території".

"Президент Янукович поступився незалежністю та суверенітетом нашої держави, які він принародно присягав берегти і захищати", - наголошується у відозві.

"Відкрито шлях до громадянського протистояння, яке загрожує Україні розколом і втратою територіальної цілісності. Перед українською нацією на повний зріст постала загроза втрати державності", - зазначили у партії, повідомляє її прес-служба.

У документі наголошується, що "зрадницький вчинок влада видає за економічне благо - зниження ціни на російський газ".

"Те, що сталося - не випадкова помилка. Йдеться  про послідовну, цілеспрямовану, розроблену в чужій столиці політику підпорядкування українських національних інтересів російським. Складові сценарію очевидні", - зазначили у партії.

"Нас перетворюють у колонію економічно: Росії  передаються стратегічні підприємства, контроль над атомною енергетикою та газотранспортною системою. Україну втягують в митний союз та єдиний економічний простір", - підкреслюється у заяві.

"Наша Україна" буде всіма засобами у Верховній Раді та поза парламентом протидіяти ратифікації злочинної угоди і закликає до широкого спротиву весь український народ, всіх патріотів України", - йдеться у відозві.

"Ми закликаємо місцеві ради всіх рівнів дати належну оцінку діям влади. Закликаємо всіх громадян України підтримати акції на захист незалежності", - зазначили у "Нашій Україні".

Як відомо, згідно з домовленостями президентів України та Росії, термін перебування російської бази на Україні продовжується на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом його продовження ще на п'ять років, якщо одна із сторін не заявить про намір припинити дію угоди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News