Кримський спікер розхвалює "мудре рішення" Януковича-Медведєва

Четвер, 22 квітня 2010, 22:42
Угода про продовження перебування російського Чорноморського Флоту на території України зміцнить стабільність в Криму.

Про це заявив спікер Верховної Ради Криму Володимир Константінов, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на його прес-секретаря Аллу Горєву.

"Це дуже мудре рішення президентів наших братніх країн", - зазначив кримський спікер.

"Воно стало підсумком величезної роботи Віктора Федоровича Януковича, яка дозволила здійснити гігантський прорив у відносинах з Росією, які протягом останніх п'яти років, на жаль, тільки руйнувалися", - вважає він.

Константінов нагадав, що вирішення питання базування в Криму ЧФ РФ відразу ж знімає напруженість навколо цього і багатьох інших питань міждержавного співробітництва України та Росії.

Також це, за словами кримського спікера "позбавляє можливості націоналістів різних мастей спекулювати на цій темі", йдеться у повідомленні.

Разом з тим, він вважає, що досягнуті домовленості зміцнять елемент стабільності у суспільно-політичній ситуації як в Чорноморському регіоні в цілому, так і в Криму зокрема.

"Угода передбачає серйозні інвестиції Росії в різні об'єкти інфраструктури, розташовані не тільки в Севастополі, а й на території всієї автономії", - сказав Константінов.

Як відомо, у середу в Харкові президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму на 25 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування