Азаров: у Європи є всі підстави зробити Україні подарунок

Четвер, 22 квітня 2010, 23:08
Європейський Союз має всі підстави лібералізувати візовий режим для громадян України.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на зустрічі з членом Єврокомісії з питань розширення та європейської політики сусідства Стефаном Фюлє, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, Україна виконала переважну більшість поставлених ЄС вимог: "Ми виконуємо угоду щодо реадмісії. У нас немає проблем з визначенням кордонів і організацією прикордонного контролю".

"Паспортами з біометричними даними ми готові забезпечити наших громадян протягом півроку", - сказав він.

При цьому прем'єр зазначив, що Україна чекає активізації зі сторони Євросоюзу.

"Для громадян України, які позитивно сприймають ідею європейської інтеграції і знають, що візовий режим для громадян ЄС скасований п'ять років тому, достатньо незрозумілою є відсутність кроків назустріч, натомість збереження часто принизливою процедури отримання віз", - заявив Азаров.

"Тому ми чекаємо активізації рішення Єврокомісії у цьому питанні", - зазначив він.

У свою чергу Фюлє підкреслив, що ЄС готовий й надалі працювати над цим питанням.

"Наступного тижня відбудеться засідання спільного комітету з питань спрощення візового режиму, і на основі положень візового кодексу, а також на основі досвіду України, ми будемо розглядати поправки до візового режиму", - сказав він.

Крім того, член Єврокомісії зазначив, що ЄС має позитивний досвід впровадження дорожніх карт для досягнення безвізового режиму із західно-балканськими країнами.

За словами Фюлє, наразі є всі передумови для того, щоб Україна виконала конкретні дії для погодження дорожньої карти на Саміті Україна-ЄС, який відбудеться в жовтні.

"Україна має чітку перспективу отримати кінцевий результат", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...