Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пожалілася дипломатам, що в Раді грубо проштовхують "одобрямс"

П'ятниця, 23 квітня 2010, 12:44

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає неприйнятним те, як відбувається підготовка до ратифікації харківської угоди президентів України та Росії.

Про це Тимошенко сказала на зустрічі з дипломатами в Києві.

"Процес ратифікації - це не просто одобрямс у парламенті, це проходження у комітетах Верховної Ради, через суспільне обговорення, експертне обговорення", - наголосила Тимошенко.

Вона звернула увагу на те, що "угоду досі ніхто офіційно не представив".

"Підписання таких документів, їх дух, порядок підписання, порядок ратифікації - все говорить про те, що ми як опозиція просто необізнані про те, що готує влада і чим це завершиться для України", - заявила Тимошенко.

Як відомо, 21 квітня президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв досягли домовленостей щодо зниження ціни російського газу для України в обмін на продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму ще на 25 років.  

Для набуття чинності ці угоди ще мають бути ратифіковані парламентами країн - Верховною Радою України та Державною Думою Росії.

Наступне засідання Верховної Ради - 27 квітня, на ньому планується розглянути це питання, хоча опозиція обіцяє блокувати цей процес. Держдума Росії планує цього ж дня зібратися позачергово для ратифікації угод Януковича і Медведєва.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування