Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров дописав бюджет і пішов здавати його Литвину

П'ятниця, 23 квітня 2010, 13:41

Кабмін завершив розробку проекту Держбюджету-2010 і передає його на розгляд Верховної Ради.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров за підсумками позачергового засідання уряду у п'ятницю, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Після незначних уточнень і доповнень закон про бюджет на 2010 рік буде подано до парламенту", - заявив Азаров.

Прем'єр зазначив, що в бюджеті на 2010 рік у повному обсязі враховано видатки на виконання закону про підвищення соцстандартів.

"Більше того, суми, які громадяни недоотримували внаслідок невиконання попереднім урядом цього закону, будуть їм виплачені", - заявив він.

Крім того, за словами Азарова, на засіданні уряду були ухвалені документи, якими, зокрема, пропонується обмежити максимальний розмір пенсії дванадцятьма прожитковими мінімумами для осіб, що втратили працездатність - тобто, 8,3 тис. грн.

За словами прем'єра, пропонується призначати пенсії за спеціальними законами (народним депутатам, державним службовцям, науковцям тощо) тільки при досягненні загальновстановленого пенсійного віку.

Водночас ті депутати, державні службовці, прокурори, судді, які продовжують працювати після виходу на пенсію, отримуватимуть пенсію на загальних підставах за нормами закону про загальне обов'язкове державне пенсійне страхування і лише після закінчення трудової діяльності - відповідно до спеціальних законів.

"Ці зміни не будуть поширюватися на пенсіонерів, яким вже призначено пенсію", - наголосив Азаров.

Крім того, за словами прем'єра, вносяться зміни до законодавства, які не дозволятимуть суб'єктам господарювання занижувати відрахування до Пенсійного фонду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування