Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії "закріплять" перемогу, вважаючи, що їхній флот для українців - як рідний

Понеділок, 26 квітня 2010, 10:39

Рада Федерації Росії одразу услід за Держдумою РФ ратифікує угоду про продовження термінів базування Чорноморського флоту в Севастополі.

Про це сказав спікер верхньої палати Сергій Миронов у понеділок "Інтерфаксу".

Він нагадав, що у вівторок одночасну ратифікацію цей документ пройде в Держдумі й у Верховній Раді.

"Наша палата ратифікує цю угоду на своєму засіданні в середу, 28 квітня, слідом за Держдумою", - сказав Миронов.

За його словами, ратифікація цього документа стане новим потужним імпульсом у розвитку російсько-українських зв'язків і доведе, що "будь-які спроби вбити клин між нашими народами приречені на невдачу".

Як вважає Миронов, майже два десятиріччя української незалежності підтверджують, що присутність російського флоту в Криму не була і не є перешкодою для суверенного розвитку України і становлення української державності.

"Не був всі ці роки флот і інструментом втручання нашої країни у внутрішні справи сусідньої і братньої України, хоча спекуляцій на цю тему і з того, і з іншого боку було, звісно, багато", - зазначив Миронов.

"Однак, одна справа спекуляції, продиктовані чиїмись корисливими політичними інтересами, і зовсім інша річ - офіційна позиція нашої держави. Ця позиція - жорстка, спокійна й послідовна. Всі останні роки ми не приховували своєї зацікавленості в тому, щоб російський Чорноморський флот продовжував базуватися в Севастополі і після 2017 року", - нагадав спікер.

На думку російського спікера, якби ситуація була зовсім безнадійною, то виведення кораблів і інших сил уже давно б почалося.

"Але очевидно, що дуже багато громадян України не сприймають ЧФ як іноземне, а тим більше, як вороже з'єднання. Навпаки, присутність російського флоту сприймається, радше, як символ непорушності братерських російсько-українських зв'язків, у розвитку яких зацікавлені обидва наших народи", - заявив Миронов.

Як відомо, 21 квітня Росія й Україна підписали у Харкові низку угод за підсумками зустрічі президентів РФ і України. Зокрема, - про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму ще на 25 років після 2017 року.

Держдума РФ планує у вівторок, 27 квітня провести позачергове засідання для розгляду питання про ратифікацію цього документа. Це планується зробити синхронно в один день із ратифікацією його Верховною Радою України.

Після схвалення Держдумою РФ угода по ЧФ негайно - 28 квітня - буде розглянуто верхньою палатою, заявив раніше глава комітету з оборони і безпеки Ради Федерації РФ Віктор Озеров.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: