Після флоту Україна "здасть" Росії кримські маяки?

Середа, 28 квітня 2010, 10:22

Підкомісія з питань Чорноморського флоту Росії, засідання якої відбудеться в середу в Москві, може вирішити суперечки навколо маяків у Криму.

Таку думку висловив радник міністра оборони Росії, адмірал флоту Володимир Масорін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Угода щодо Чорноморського флоту дозволяє врегулювати низку незакритих питань його функціонування на українській території. Багато проблем, у тому числі використання російським флотом засобів навігаційно-гідрографічного обладнання, можуть бути вирішені підкомісією в робочому порядку", - сказав Масорін.

Радник міністра нагадав, що угода про розподіл Чорноморського флоту 1997 передбачала розподіл тільки корабельного складу гідрографічної служби.

За його словами, сторони тоді домовилися про спільне використання навігаційних об'єктів у Криму на 260-кілометровій ділянці від мису Тарханкут до мису Аю-Даг.

Всі інші маяки та інші гідрографічні об'єкти були передані Україні, яка потім стала вимагати передачу під її юрисдикцію всі об'єкти спільного використання.

Масорін зазначив, що перелік навігаційних засобів і гідрографічних об'єктів, які використовує ЧФ, належало оформити в окремій угоді, однак це так і не було зроблено, що послужило приводом для майнових суперечок.

Гідрографічна служба ЧФ користується спільно 1916 маяками на узбережжі Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування