Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через флот треба йти у КС - голова Івано-Франківської облради

Середа, 28 квітня 2010, 15:15

Щодо укладання і ратифікації угоди про пролонгації базування Чорноморського флоту Росії в Криму слід звертатися до Конституційного Суду та Генпрокуратури.

Таку думку висловив голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник в коментарі Радіо "Свобода".

"Думаю, що треба звернутися до Конституційного суду, до Генеральної прокуратури - законно це чи ні", - сказав він, коментуючи ратифікацію парламентом угоди щодо ЧФ РФ, укладеної 21 квітня президентами Росії й України.

"Сьогодні це питання відносно статті 17 Конституції мало би дискутуватися, в тому числі - правниками. На мій погляд, трактування цієї статті є дуже різне", - зазначив Олійник.

"На превеликий жаль, наше українське законодавство в Україні з багатьох питань ми трактуємо по-різному, навіть одні і ті ж статті... Я особисто вважаю, що ми повинні діяти в правому полі держави", - сказав голова Івано-Франківської облради.

На запитання, які дії планує далі він, а також голови Львівської й Тернопільської облрад, які теж виступали проти ратифікації угоди щодо флоту, Олійник сказав:

"Відносно подальших кроків, то ми будемо між собою радитися. Я мав сьогодні розмову тут з головою Львівської обласної ради Мирославом Сеником про це".

"Ми не маємо сьогодні плану, бо угоду тільки ратифікували. Будемо думати, як діяти далі в цьому конкретному випадку", - зазначив він.

Як відомо, у вівторок, 27 квітня, Івано-Франківська обласна рада провела виїзне засідання у Києві, протестуючи проти ратифікації останніх україно-російських угод

Разом із нею виїзне засідання проводили Львівська й Тернопільська облради. Раніше депутати цих рад виступили проти ратифікації угоди Януковича й Медведєва про флот і 27 квітня хотіли вимагати від Верховної Ради не затверджувати її.

Однак Верховна Рада, попри спротив опозиції та громадськості, 236 голосами все ж ратифікувала угоду про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі на 25 років після 2017 року - тобто до 2042 року.  

"Українська правда"  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування