Янукович запевняє: угода з Медведєвим вигідна і не так і дорого коштувала

Четвер, 29 квітня 2010, 11:28

Президент Віктор Янукович запевняє, що домовленості з керівництвом Росії далися Україні не надто дорогою ціною і є взаємовигідними.

Про це йдеться в його зверненні до народу щодо підписання закону "Про ратифікацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України".

Янукович стверджує, що йому вдалося вирішити "головну проблему, залишену нам попередниками - нормалізувати відносини з Російською Федерацією і змінити кабальні газові контракти, які привели державу на межу соціально-економічного колапсу".

"Після 5 років творення з Росії образу ворога, відновити довіру російського керівництва до України було непросто. Але мені вдалося зробити це... Віднині діалог з нашим великим сусідом будуватиметься на засадах рівності, добросусідства і здорового прагматизму, а не конфронтації і антиросійської риторики", - заявляє він

"Чи здобуто це надто високою ціною? Ні, тому що домовленості, досягнуті з Москвою, є взаємовигідними", - запевняє президент.

Янукович наголошує, що "документи, підписані у Харкові, забезпечать нам суттєве зниження ціни на газ".

"Це означає підвищення соціальної захищеності кожного українця, початок виведення нашої економіки з глибокої кризи. Це означає також гарантії посилення енергетичної безпеки усього європейського континенту", - запевняє президент.

"Увесь цивілізований світ схвально сприйняв результати моїх переговорів з президентом (Росії) Медвєдєвим. У Вашингтоні, Брюсселі, усіх європейських столицях їх вважають безумовним успіхом України", - переконаний Янукович.

"Незадоволеною залишилася лише наша опозиція", - обурюється він.

На його думку, вона кличе на "нові барикади", "розхитує стабільність, досягнуту вперше за довгі роки нескінченних війн між керівниками держави", бо "прагне знову розпустити парламент в ім'я так званої політичної доцільності".

"Тому що (опозиція) розуміє: стабільність, міцна вертикаль влади, порядок і нормалізація відносин з Росією - це її політичний кінець", - заявляє Янукович.

"Вона знову за будь-яку ціну рветься до влади. Їм (опозиціонерам) потрібна війна. Останні події у стінах Верховної Ради показали, що авантюристи від політики готові закидати димовими шашками не лише зал парламенту, а всю Україну", - додає президент.

"Нам потрібні стабільність і розвиток, можливість нормально працювати, проводити реформи,  дружити з сусідами. І ми досягнемо цього, так само як змогли дати належний опір противникам змін на краще", - заявляє Янукович.

"Невдовзі ви переконаєтесь, що ми ідемо в правильному напрямку. Я несу за це особисту відповідальність. Обіцяю вам - Україна буде сильною і процвітаючою. Рух до цієї мети розпочато", - запевняє Янукович.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News