Київські депутати вимагають скасувати пакт Януковича-Медведєва

Четвер, 29 квітня 2010, 20:02
Київські депутати звернулись до Верховної Ради з вимогою денонсувати "харківські угоди".

Як повідомила прес-служба фракції БЮТ у Київраді, ця політична сила зібрала 33 підписи під зверненням депутатів Київради до народних депутатів з вимогою на пленарному засіданні 11 травня прийняти закон про денонсацію угоди щодо російського флоту.

"Під відповідним зверненням підписались всі 32 депутати фракції БЮТ у Київраді та 1 депутат від фракції "Блок Віталія Кличка", - йдеться у повідомленні.

"Необхідність такого заклику пов'язана із позицією громадян, які висловили своє неприйняття подовження договору перебування Чорноморського флоту Росії на території нашої держави мітингом під стінами Верховної Ради", - йдеться у зверненні.

"Депутати акцентували увагу на зумисному нехтуванні президентом Віктором Януковичем думкою населення та політичних сил, а також на зухвалому застосуванні силових дій", - зазначили у київському БЮТі.

"Керування країною в ручному режимі новообраним президентом Януковичем неприпустиме, але очевидне", - зазначили депутати, наголосивши, що угода щодо російського флоту "була укладена одноосібно, в інтересах окремих людей іншої держави та всупереч Конституції".

Депутати також висловили своє обурення з приводу подій у парламенті під час прийняття закону про ратифікацію цієї угоди, йдеться у повідомленні.

Як відомо, 21 квітня Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну базування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування