У БЮТ упевнені, що Ющенко, Гриценко й Яценюк ще приєднаються перед "ударом"

Понеділок, 10 травня 2010, 23:56

Депутат БЮТ Володимир Яворівський переконаний, що перед загрозами для української держави до Комітету захисту України ще приєднаються ті, хто поки цього не зробив.

"Я думаю, що потрібно ще трохи часу", - сказав він в ефірі "5 каналу" в понеділок увечері, коментуючи те, що декларацію про створення Комітету поки не підписали Віктор Ющенко, Анатолій Гриценко, Арсеній Яценюк та В'ячеслав Кириленко.

"Мабуть, Україна підіймається тільки тоді, коли її вже так допечуть, що вже далі просто-напросто нікуди... Я думаю, що потрібен ще якийсь один удар, цей удар уже наближається - це буде 17-те (травня)", - сказав Яворівський.

"Якщо це не буде завтра, просто безпардонно буде проголосовано про відставку (віце-спікера) Миколи Томенка... І якщо 17-го приїде Медведєв і вони (влада) будуть таємно - вони принаймні спробують таємно - підписати ще якісь угоди... Тому що Медведєв уже не їде до нас з дружніми візитами, так само як і Путін не їде, вони щоразу їдуть по щось - це вже стало абсолютно відкрито й зрозуміло", - зазначив він.

Тому, сказав Яворівський, "ми (в Комітеті) залишили двері відкритими, але, очевидно, має бути якийсь "час че" - чи це буде 17-те, чи 18-те - хай вони думають".

За його словами, "цей час че - це колосальна небезпека, яка вже сталася... прийшла фактично влада окупаційна, для якої інтереси України абсолютно далекі".

"Кучма прийшов, фактично, таким самим президентом (як Янукович), але через якийсь певний час у ньому все-таки спрацювали певні українські - на рівні, може, навіть підсвідомості - але врешті він заявив, що Україна - не Росія", - сказав бютівець.

"Ми, все-таки, сподівались на те, що якісь гальма певні будуть (у нової влади). Їх немає. Через те в нас немає іншого виходу, як ставати в захисті України", - зазначив Яворівський.

Комітет, за його словами, "не захистить сам Україну", але він має "донести українцям правду про те, що відбувається з українською державою" і створити на місцях "систему національного опору".

Яворівський також "абсолютно" переконаний, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко може поступитися своїми лідерськими амбіціями заради об'єднаної опозиції. "Ми домовилися, що будуть головувати по черзі всі. Вона це кілька разів сьогодні підтримала", - сказав він.

БЮТівець зазначив, що за нинішньої влади й коаліції ефективної опозиції у Верховній Раді не буде, тому "без вулиці, без того, що відбувається за межами парламенту, ми Україну не порятуємо".

За його словами, відчуваючи "заангажованість" більшості каналів, опозиція ітиме до людей: "Це буде важка боротьба. Це не буде прогулянка, це навіть не буде Майдан - це буде дуже багато чорної й часто невдячної роботи, але яка мусить дати результат".

"Ця влада мусить піти у відставку, Янукович має здобути імпічмент. Ми будемо збирати підписи. Будуть збиратися мільйони підписів - і піднімати народ... Зігнути і зламати Україну остаточно - цього не буде", - заявив Яворівський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування