Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман скинула цензуру на менеджмент каналів: "Сюжету-то не було"

Четвер, 13 травня 2010, 12:35

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман вважає, що заяви журналістів про цензуру на каналах можуть пояснюватися їх слабким менеджментом.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", зазначивши, що зустрічалася і з журналістами "1+1", і з власниками телеканалів, які звинувачували в цензурі.

"Розмова з журналістами "1+1", як мені здалося, був відвертою. Я розповіла про своє бачення проблеми, вони висловили свої побажання і претензії. Але мені здалося, що на каналі (Ігоря Коломойського) немає внутрішньої комунікації, слабко працює менеджмент і вони самі не розуміють, що в них відбувається", - сказала Герман.

"Коли я сказала: давайте подивимося сюжет (про виступ президента Віктора Януковича в ПАРЄ на тему Голодомору), який не вийшов, що й підштовхнуло вас до заяви про цензуру, виявилося, що сюжету-то не було. Була лише ідея журналіста, але вона ідеєю й залишилася", - заявила вона.

Вона також зазначила, що "багато разів розмовляла з Віктором Пінчуком (власник телеканалів ICTV, СТБ, "Новий канал", М1, М2 і QTV) про свободу слова".

"У нього є розуміння цієї свободи. Я не думаю, що Пінчук - та людина, яка буде комусь підспівувати. Мені видається, він багато працював на своє ім'я і йому немає для чого зараз його бруднити", - сказала Герман.

Вона припустила, що, "можливо, на каналі виникли внутрішні непорозуміння між редакторами - вони повинні зібратися й виробити чіткі правила роботи".

На запитання, чи означає це, що Герман упевнена у невтручанні Пінчука в редакційну політику його телеканалів, заступник голови адміністрації президента сказала: "Я вважаю, що це приватний канал і що Пінчук багато чого зробив для розвитку свободи слова в Україні, а також для того, щоб слово "Україна" звучало у світі".

"Якщо ж усередині каналу є проблеми, то вони повинні все ж таки розібратися між собою", - підкреслила вона.

Герман також згадала, як, будучи головою парламентського комітету з питань свободи слова, зверталася до Пінчука, захищаючи журналіста, якого звільнили, коли він випустив в ефір ролик із Тимошенко "Все пропало".

"Просила його не звільняти. Але тоді до моєї думки не дослухалися. Я досі вважаю, що цього журналіста не треба було звільняти, він показав усе як було", - сказала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування