Герман назвала профспілку, до якої колись рвалася, заангажованою

Четвер, 13 травня 2010, 13:47

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман називає Незалежну медіа-профспілку України заангажованою.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи ситуацію зі свободою слова і заяви про цензуру на деяких телеканалах, зокрема "1+1" і СТБ.

"В Україні має бути створена експертна рада, у яку увійшли б авторитетні західні й українські журналісти, представники громадськості. Вони і вирішували б суперечливі питання (пов'язані з правами журналістів і свободою слова)", - сказала Герман.

"Не якась ангажована медіа-профспілка, створена певною політичною силою, а суспільство має бути тим камертоном, із яким можна й потрібно звіряти об'єктивність і правдивість журналістських матеріалів", - заявила вона.

Як відомо, 6 травня журналісти "Телевізійної служби новин" каналу "1+1" заявили про запровадження цензури на каналі і заборону критичних матеріалів про дії влади. Після цього про цензуру й утиски свободи слова заявили журналісти каналу СТБ.

Незалежна медіа-профспілка України висловила солідарність та підтримку діям журналістів "1+1" та "СТБ".

Вона звертала увагу Генпрокуратури на оприлюднені журналістами факти, а власників ЗМІ закликала неухильно дотримуватися законодавства, яке забезпечує невтручання у редакційну політику.

Київська незалежна медіа-профспілка також закликала президента Віктора Януковича "продемонструвати прихильність ідеалам свободи".

Герман стверджує, що "цензури нема" чи, принаймні, "влада ніякою цензурою у ЗМІ не займається".

Як відомо, Герман у минулому - журналістка. До вступу на посаду заступника глави адміністрації президента Віктора Януковича, вона очолювала у Верховній Раді комітет з питань свободи слова.

У серпні 2007 року, будучи кандидатом у депутати, Герман вступила до Київської незалежної медіа-профспілки.

Голова Незалежної медіа-профспілки України та представники регіональних осередків НМПУ засудили це рішення київського осередку профспілки.

5 вересня того ж року Комітет Незалежної медіа-профспілки України скасував рішення Київської незалежної медіа-профспілки про прийняття Герман у лави спілки.  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування