БОЙКО В МОСКВІ ОБГОВОРИВ ЗДАЧУ НАФТОГАЗУ

Четвер, 13 травня 2010, 18:23

Голова правління "Газпрому" і міністр палива та енергетики України обговорили об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу".

Про це йшла мова на зустрічі Олексія Міллера і Юрія Бойка в Москві, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення "Газпрому".

За словами Міллера "на зустрічі ці пропозиції ми обговорили трохи більш докладно".

Керівник "Газпрому" переконаний, що об'єднання компаній - "абсолютно прагматичне рішення".

"Ця ідея зумовлена спільною історією розвитку газової галузі наших країн, зокрема - єдиним газотранспортним комплексом, створеним ще за часів СРСР", - сказав він.

"Тому природно, що модернізація ГТС України повинна йти в тісній ув'язці з розвитком єдиної системи газопостачання Росії", - вважає Міллер.

"Українська ГТС спочатку створена для транспортування російського газу до Європи. А, як відомо, будь-яка труба є цінним активом, тільки якщо вона заповнена газом", - зазначив глава російської компанії.

Він заявив, що російська ініціатива не пов'язана з пропозицією реанімувати роботу над проектом консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України, яке в даний час активно пропонує українська сторона.

"Але пропозиція про об'єднання ніяк не пов'язана з ідеєю створення газотранспортного консорціуму на тристоронній основі за участю Росії, України і європейських компаній. Це інша пропозиція - більш глобальна, більш масштабна", - сказав Міллер.

"Упевнений, що об'єднання двох компаній стане важливою складовою підвищення енергобезпеки Європи поряд з диверсифікацією маршрутів постачання російського газу до Європи", - підкреслив глава "Газпрому".

Він заявив, що "у зв'язку з цим плани з будівництва "Південного потоку" залишаються незмінними".

"Ми плануємо, що до 31 грудня 2015 з'являться значні газотранспортні потужності з постачання російського газу по новому експортному коридору", - сказав Міллер.

Як відомо, об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз" запропонував прем'єр РФ Володимир Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування