Азаров жаліється, що йому довелося віддати 5 мільярдів

Четвер, 13 травня 2010, 23:37
У квітні уряд сплатив за внутрішніми зобовязаннями 5 мільярдів гривень.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, виступаючи на загальних зборах Національної академії наук, повідомляє прес-служба уряду.

"Прем'єр підкреслив, що минулого року дефіцит бюджету становив понад 16%, і держава отримала бюджетну кризу, управляти якою минулий уряд виявився геть нездатним, внаслідок чого кожна друга гривня, витрачена з бюджету, була взята в борг", - йдеться у повідомленні.

"Була вибудована боргова піраміда, за якої, наприклад, у квітні ми вимушені були заплатити лише за внутрішніми зобов'язаннями 5 мільярдів гривень. Це приблизно 3 бюджети Академії наук", - наголосив Азаров.

Крім того, за його словами, в Україні відбувся безпрецедентний у світовій практиці спад економіки: держава втратила понад 15% ВВП, в будівництві - понад 50% обсягів, "у той час як інші країни втратили усього кілька процентів темпів зростання", зазначила прес-служба.

Азаров також зауважив, що "під час виборчої кампанії роздавалися квартири і тепер Державній іпотечній установі необхідно повернути банкам 1,7 мільярдів гривень", йдеться у повідомленні.

Також він заявив, що у випадку, якщо б уряд не підписав нові газові угоди з Росією, ціна газу становила б 359 доларів. "Який в уряду був вихід: продовжувати далі затягувати петлю на нашій з вами шиї чи починати розмовляти з Росією?", - запитав прем'єр.

Крім того, Азаров заявив, що за часів Кабміну Юлії Тимошенко 90% рішень уряду не виконувалися.

"90% постанов уряду не виконувались, ніхто навіть не цікавився їх виконанням. Ця проблема втрати системи управління докотилася до кожного села, міста", - сказав він.

"Я прийшов і жахнувся: управлінці дивляться на будь-яке питання крізь призму: скільки що коштує. У сенсі "відкатів". Я працюю в системі державного управлення вже років 15, такого я ніколи не зустрічав", - зазначив прем'єр.

"Нам треба долати не просто корупційні прояви, а тотально корупційні установки", - наголосив Азаров.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...