Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії й України залишаються невирішені питання щодо флоту

Понеділок, 17 травня 2010, 10:18

У Росії й України залишається неурегульованою низка питань щодо функціонування Чорноморського флоту РФ на території України.

Про це заявило в понеділок "Інтерфаксу-АВН" джерело в підкомісії з питань базування російського флоту на території України.

"Незважаючи на загальне потепління російсько-українських відносин, залишається неврегульованою низка питань щодо функціонування Чорноморського флоту на території України", - зазначив співрозмовник.

У їх числі використання гідрографічних споруд на Кримському узбережжі, зокрема, повернення Чорноморському флоту Ялтинського маяка, зайнятого представниками українського держпідприємства "Держгідрографія" у січні 2006 року, уточнив експерт.

За його словами, українська сторона досі не відмовилася від домагань на радіонавігаційну станцію ЧФ "Марс-75" у Генічеську, яку у червні 2009 року господарський суд Херсонської області ухвалив передати у власність України.

Співрозмовник агентства зазначив, що поки немає спільного розуміння в питаннях, які стосуються узгодження з Україною заміни кораблів ЧФ, відновлення озброєнь і користування береговими спорудами.

"Українська сторона вважає, що необхідність узгодження недвозначно прописана в базовій угоді. У свою чергу, російська сторона залишається при думці, що про надходження нових кораблів ЧФ достатньо повідомляти один раз на рік", - сказало джерело.

Серед невирішених правових проблем функціонування ЧФ, експерт назвав також порядок в'їзду і виїзду російських військовослужбовців, їхнього пересування територією України.

Але, за словами співрозмовника агентства, ці питання можуть бути вирішені в робочому порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування