"Регіони" кажуть, що у влади немає секретів, а опозицію треба покарати

Вівторок, 18 травня 2010, 11:04

У Партії регіонів наполягають на покаранні депутатів опозиції за події 27 квітня у парламенті.

Про це з трибуни Верховної Ради у вівторок заявив регіонал Олександр Єфремов.

"Події 27 квітня потребують принципової оцінки. Вся країна знає, що у цього злочину є режисери, і вони знаходяться за межами Верховної Ради. Дії чітко сплановані і мають на меті кинути країну у чергові позачергові парламентські вибори, щоб отримати депутатський мандат разом з недоторканністю", - сказав він.

"Ми заявляємо: ви, панове-ідеологи газового побоїща, заслуговуєте покарання згідно з законом нашої держави", - додав Єфремов.

При цьому він наголосив, що підписанням договору щодо продовження перебування терміну перебування ЧФ Росії на території України "влада не здала жодного метра української території".

Коментуючи заяви опозиції про те, що суспільство непоінформоване щодо договорів, підписаних між президентами Росії і України Дмитром Медведєвим та Віктором Януковичем у Києві, Єфремов заявив:

"Парламент заслухав доповідь віце-прем'єра Андрія Клюєва про договори, що планується підписати у Києві, і таким чином схвалив ці угоди. У нинішньої влади немає секретів ні від громадян, ні від політиків. Наші дії прозорі і продиктовані виключно національними інтересами України. Як результат - росте довіра до України на міжнародній арені...".

"Минулий пленарний тиждень показав, що сесійна зала може працювати, як повноцінний законодавчий орган. Нарешті у суспільстві, у ЗМІ все частіше звучать слова "стабільність, перспектива, позитив", - додав він.

У свою чергу депутат від НУНС Микола Мартиненко заявив, що "з боку владу застосовуються подвійні стандарти".

"Під час скандальної ратифікації наші депутати захищали власні робочі місця. А представники коаліції, які їх били, і це бачила вся країна, залишаються безкарними", - сказав він.

"Якщо оцінка подій у парламенті 27 квітня на цьому закінчується, то це називається політичним переслідуванням опозиції. Своє вагоме слово має сказати парламент, всебічно розібратися у ситуації. Зокрема, можливе створення тимчасової слідчої комісії на паритетних засадах між опозицією і коаліцією", - додав Мартиненко.

У свою чергу депутат від БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що в опозиції "виникають серйозні питання з приводу того, що було підписано в Україні".

"Чи буде збережено національні інтереси нашої держави, чи підписані документи не є загрозою економічній безпеці, територіальній цілісності і суверенності України? Перше застереження - делімітація морського кордону України. Не було повідомлень, яким чином вирішуватиметься це міждержавне питання", - сказав він.

"Існує велике побоювання, що лінія державного кордону у Керченській протоці буде встановлена саме за російським сценарієм. Іншими словами зробити Керченську протоку акваторією спільного користування, а це значить, що Україна втратить частину своєї території", - додав Кожем'якін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування