Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали зібралися провести місцеві вибори вже цієї осені

Четвер, 20 травня 2010, 14:25

Керівники Партії регіонів вирішили призначити вибори в місцеві органи влади на 31 жовтня 2010 року.

Як повідомило джерело газети "Дело" у Верховній Раді, таке рішення вони прийняли на засіданні політради партії 19 травня.

У своєму виборі дати "регіонали" посилаються на Конституцію, відповідно до якої вибори місцевої влади повинні пройти саме цього року.

Тепер Партія регіонів має намір узгодити цю позицію зі своїми партнерами по коаліції - Блоком Литвина і Компартією.

Також "регіонали" планують увести ще одне нововведення у виборче законодавство: щоб вибори в обл-, рай- і міськради проходили за змішаною системою (половина депутатів за пропорційною (партійною) системою, а інша половина - за мажоритарною).    

Між тим, голова Верховної Ради Володимир Литвин у четвер, 20 травня, висловив думку, що наступні місцеві вибори відбудуться 27 березня 2011 року

Раніше деякі експерти припускали, що Конституційний Суд ухвалить рішення провести вибори місцевої влади восени цього року.

Як сказав президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, "такий варіант вигідний лише Партії регіонів: рейтинг довіри до нового президента буде ще високий, а вертикаль влади вже буде побудована, що створить пільгові умови саме для "регіоналів".

"Не виключено, що на місцевих виборах буде введена мажоритарна складова, яка поверне нас до часу масового застосування адмінресурсу", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...