Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ідею з відставкою Могильова в МВС називають провокацією. Шансів немає?

П'ятниця, 21 травня 2010, 12:11

Радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній називає ініціативу депутатів про звільнення Анатолія Могильова з посади голови МВС провокацією.

Про це він сказав газеті "Комерсант-Україна", коментуючи реєстрацію у Верховній Раді відповідного проекту постанови депутатами НУНС - Борисом Тарасюком, В'ячеславом Ковалем, Олександром Черноволенком і Мустафою Джемілєвим.

Підставою для відставки голови МВС є не його госпдіяльність, а ставлення до кримських татар. Як розповів Джемілєв, "будучи начальником кримської міліції, пан Могильов неодноразово дозволяв собі ксенофобські заяви, публічно схвалював депортацію Сталіним кримських татар".

"Він також несе відповідальність за те, що під час подій на горі Ай-Петрі 6 листопада 2007 року "Беркут" застосовував зброю проти неозброєних мирних громадян", - упевнений депутат і лідер Меджлісу.

Як приклад ксенофобських заяв Джемілєв назвав статтю Могильова в газеті "Кримська правда" від 24 січня 2008 року, у якій говорилося, зокрема, що в голови кримських татар "утовкмачуються" міфи "про корінний народ і національну державу, про виняткове й пріоритетне право, про особливий ступінь скривдженості".

Стогній, говорячи про інцидент за участю "Беркута" на "Ай-Петрі", сказав: "У подіях 6 листопада 2007 року брали участь підприємці, які вели незаконну комерційну діяльність на самозахопленій території".

"Коли "Беркут" оточив їхні заклади й заблокував усі під'їзди до них, ці підприємці на знак протесту почали палити вогнища й кидати в них вибухонебезпечні предмети. Через підвищену небезпеку їх довелося зупинити зі застосуванням сили", - пояснив Стогній.

Висловлювання ж Могильова, на які посилаються нардепи, він назвав "приватною думкою Анатолія Могильова, на яку він, як громадянин, має повне право".

Шансів же, що пропозицію опозиції про відставку глави МВС підтримає коаліція, практично немає.

Перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив із цього приводу: "Як говорить народ, чия би корова ревла. На фоні "їхнього" міністра (Юрія Луценка) Могильов - просто янгол!".

"Зараз він (Могильов) відповідає за безпеку жителів, у тому числі киян - адже після подій у Раді немає гарантії, що якийсь дурник на замовлення своїх ляльково дів не підірве, скажімо, гранату під час акції в центрі Києва", - заявив Чечетов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування