У Харківському парку б'ють людей. Екскаватор травмував двох людей

Четвер, 27 травня 2010, 11:26

У харківському парку Горького, де місцеві жителі протистоять вирубці дерев, екскаватор завдав травми двом людям.

Про це йдеться в повідомленні екологічної групи "Печеніги".

За даними активістів, у четвер вранці на територію вирубки в парку Горького заїхав екскаватор К-750.

"Він зупинився перед людьми, які перебували в парку, підняв ківш і різко його опустив на ноги двом людям, що перебували в парку. Екскаваторник підняв ківш і звільнив ноги постраждалих, за повідомленнями очевидців, тільки через 3-4 хвилини. На місце була викликана швидка допомога і ДАІ. Постраждалі на швидкій госпіталізовані", - йдеться в повідомленні.

Активісти також стверджують, що на місце подій так і не приїхала ДАІ, а водій екскаватора з місця події втік.

"За кілька хвилин цей екскаватор заїхав на місце рубки з боку паркових алей. Люди, що перебувають у парку, спробували його зупинити. Після чого люди в робочих жилетах почали бити людей, які перегородили екскаватору шлях. Міліція побиття ігнорувала, і тільки після неодноразових вимог припинити побиття людей його припинили", - повідомляють представники організації.

Як відомо, в середу захисники лісу звели з десяток оборонних споруд зі зрубаних дерев і розбили на місці рубки кілька наметових містечок.

До активістів також приєдналися альпіністи.
    
Як відомо, вирубка дерев для будівництва нової дороги між вулицями Новгородською і Сумською у Харкові розпочалася в четвер, 20 травня.

Раніше виконком Харківської міськради дозволив розпочати роботи з пробивки автодороги. Секретар міськради Геннадій Кернес заявляв, що дорога не буде проходити через алеї парку Горького.

Він зазначив, що це буде дорога "зі знаком якості" - чотирисмугова, з відмінним освітленням, яка істотно поліпшить транспортну інфраструктуру міста, у рамках підготовки до проведення чемпіонату Євро-2012 з футболу.

Водночас виконком дозволив почати вирубку 503 дерев у парку Горького.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування