У Харківському парку рубатимуть дерева прямо з людьми на них?

П'ятниця, 28 травня 2010, 11:25

Захисників парку у Харкові, якому загрожує остаточна вирубка, оточують бойовики, є небезпека спилювання дерев з людьми на них.

Про це повідомляє екологічна група "Печеніги".

За повідомленнями з місця незаконної вирубки на 10 ранку п'ятниці, протестувальники відійшли до дерев, які ще не зрубані, "їх оточують близько 50 бойовиків у помаранчевих жилетах, рукавичках".

"Альпіністи знаходяться на деревах - і надійшла інформація, що на підході "ворожі альпіністи", щоб знімати протестантів із дерев", - говориться в повідомленні.

"У цій обстановці повного хаосу і беззаконня, існує небезпека, що почнуть пиляти дерева прямо з людьми, які там знаходяться", - зазначає група.

"У деяких у руках ціпки. Міліції на місці немає. На виклики "102" повідомляють, що міліція на місці й усе фіксує, хоча це не відповідає дійсності", - наголошують захисники парку.

За їхньою інформацією, раніше міліція затримала і доставила в Дзержинський РВ МВС 9 осіб, включаючи правозахисника Б. Захарова.

Як повідомлялося, Харківська правозахисна група звернулася до генпрокурора, голів МВС і СБУ, секретаря РНБО з проханням негайно припинити "систематичні порушення прав людей у Харкові".

Раніше представники опозиції в парламенті висунули до правоохоронних органів вимогу розібратися в даній ситуації в Харкові.  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування