Кандидат на начальника Генштабу вже замовив собі нову форму?

Понеділок, 31 травня 2010, 13:48

На посаду начальника Генштабу - головнокомандувача Збройних сил України розглядається кандидатура першого заступника міністра оборони Григорія Педченка.

Про це УНІАН повідомило джерело в Міністерстві оборони.

Співрозмовник агентства вважає маловірогідним, що на посаду начальника Генерального штабу - головнокомандувача ЗСУ замість генерала Івана Свиди, який подав у відставку, призначать командувача Сухопутних військ генерал-полковника Геннадія Воробйова.

"Генерал-полковник Воробйов у грудні минулого року помпезно відзначив День Сухопутних військ, запросивши на святкування тодішнього прем'єр-міністра і головного політичного опонента чинного президента Юлію Тимошенко, яка вперше за роки свого перебування у владі відвідала подібний захід. Виходячи із певної внутрішньої політичної кон'юнктури, це не залишилося непоміченим...", - зауважив він.

Щодо Педченка, співрозмовник зауважив, що той брав активну участь у виборчій кампанії президента Віктора Януковича в Одеській області, а відтак після виборів посів гідне місце у вертикалі нової влади.

Джерело нагадало, що Педченко у 2005 році був звільнений з військової служби у званні генерал-лейтенанта з посади командувача військами Південного оперативного командування. Водночас, за його словами, не існує жодних перепон, щоб глава держави своїм рішенням поновив його на військовій службі.

Співрозмовник агентства також повідомив, що Педченко вже замовив собі нову генеральську форму у військовому ательє.

Як відомо, 28 травня генерал-армії України Свида написав рапорт про відставку з посади начальника Генерального штабу ЗСУ.

Пояснюючи причини такого рішення, у тексті рапорту генерал він зазначив, що "готовий працювати в складних умовах на зміцнення оборони країни", але в нинішній ситуації визнає "право президента (Януковича) реалізувати його бачення шляхів розвитку Збройних сил -  він це робитиме з іншим начальником Генерального штабу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування