Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВР пропонують боротися з "кнопкодавами" і прогульниками

Четвер, 10 червня 2010, 10:20
 

Верховній раді пропонують посилити контроль за присутністю депутатів на засіданнях парламенту та комітетів.

Відповідні зміни до регламенту пропонує депутат від  БЮТ Юрій Гнаткевич у своєму проекті, зареєстрованому в ВР.

До регламенту пропонується занести пункт про те, що голосування за допомогою електронної системи з використанням  карток проводиться кожним депутатом особисто.

"Депутат не має права передавати свою картку для голосування іншим особам", - зазначається в проекті закону.

Згідно із законопроектом, спікеру пропонується на початку ранкового та вечірнього пленарних засідань оголошувати кількість депутатів, які зареєструвалися власноручними підписами біля столів реєстрації.

Також Гнаткевич пропонує голові лічильної комісії в кінці кожного сесійного тижня подавати голові ВР письмовий звіт про присутність депутатів на сесії та про прогули ними засідань Верховної Ради на основі даних власноручних підписів народних депутатів біля столів реєстрації депутатів.

В свою чергу головуючий на засідання має кожного вівторка кожного сесійного тижня повідомляти про факти і причини пропусків засідань депутатами минулого сесійного тижня.

Також проектом пропонується депутатам, які до обрання займалися підприємницькою діяльністю, двічі на рік подавати декларації про доходи, а на початку кожної сесії писати розписку про те, що вони здали (продали) свої підприємства і не мають прибутку від їхніх доходів.

Також проект пропонує, щоб в разі відсутності депутата на пленарних засіданнях протягом одного календарного року голова ВР звертався до органів внутрішніх справ за місцем проживання депутата  з проханням підтвердити чи не підтвердити його відсутність.

У разі, якщо відповідь не надходить, або надходить повідомлення про відсутність депутата Голова Верховної Ради звертається  до суду  з проханням вважати такого депутата безвісно відсутнім.

"У випадку визнання судом  такого народного депутата безвісно відсутнім відповідно до частини четвертої статті 222 Закону про Регламент Верховної Ради України, повноваження такого депутата припиняються з дня набрання законної сили рішенням суду", - зазначається в проекті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування