Печерський суд тягне з долею Парубія і Гримчака

Четвер, 10 червня 2010, 14:33

Печерський районний суд Києва переніс розгляд скарг депутатів Андрія Парубія і Юрія Гримчака на порушення щодо них кримінальних справ за хуліганство в парламенті на 17 червня.

Раніше адвокати депутатів заявляли клопотання про можливість зміни підсудності розгляду цього позову через ймовірну упередженість, на думку депутатів, судді Інни Отрош при розгляді даної справи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Верховний суд поки ще не ухвалив рішення щодо зміни підсудності, тому слухання справи перенесене на 17 червня.

Тим часом, суддя Отрош не прийняла відвід адвокатів депутатів, у зв'язку з чим вони і звернулися з проханням розглянути дані позови в іншому суді.

Як повідомлялося, 27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території.

Голосування проходило в атмосфері крайньої напруженості в сесійній залі. Відразу після відкриття пленарного засідання убік президії полетіли яйця.

Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції й опозиції сталися бійки.

28 квітня була порушена кримінальна справа за фактом хуліганства, вчиненого групою окремих депутатів 27 квітня в сесійній залі Верховної Ради під час пленарного засідання.

14 травня була порушена кримінальна справа щодо Гримчака і Парубія за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради і народних депутатів з метою перешкоджання виконанню ними службових обов'язків, вчиненого за попередньою змовою групи осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування