Донію розповіли, що в Раді його бив кримінальний авторитет

П'ятниця, 11 червня 2010, 10:53

Депутат від НУНС Олесь Доній, який отримав травми під час бійки у парламенті 27 квітня, виписався з лікарні, але досі перебуває на лікарняному.

Про це він розповів в інтерв'ю "Україні молодій".

"На жаль, поки що я не цілком "у формі", тому досі перебуваю на лікарняному. Лікарі заборонили або рекомендували обмежити деякі речі, як-то користуватися комп'ютером довше 15 хвилин, літати літаками, керувати автомобілем, вживати алкоголь, фізичні навантаження, ну і, звісно, нервувати", - сказав Доній.

За словами депутата, перебування у "Феофанії" йому оплачувала Верховна Рада, а ліки він купує за власні кошти.

На питання, чи за час лікування учасники бійки від Партії регіонів відвідували його у "Феофанії", Доній відповів:

"Один депутат-"регіонал" заїжджав - він порядний і ще не зіпсований оточенням. Справедливості заради слід сказати, що мало хто провідував мене і зі складу опозиційних фракцій - лише кілька давніх друзів".

На питання, чи з'ясував він, хто з депутатів його бив, Доній розповів, що його тоді оточили п'ятеро "регіоналів" - "хтось тримав, хтось штурхав".

"Хто завдавав ударів ззаду та згори, я не бачив, але журналісти мені розповіли, що це був такий собі новий депутат Стельмашенко, який, за їхньою інформацією, є кримінальним авторитетом на прізвисько "Картавий", - сказав він.

Доній також зазначив, що прокуратура досі не визнала його потерпілим у цій справі.

"Судмедекспертизу можна проводити тільки за умови, якщо визначити мій статус. Представники прокуратури, очевидно, бояться визнати мене потерпілим. Тому я в середу підписав заяву щодо бездіяльності слідчого", - сказав він.

На питання, чи готовий він пробачити своїх кривдників, Доній відповів:

"Ні. Тільки якщо вони проголосують за скасування харківських угод щодо флоту. Адже проблема не в бійці як такій, не в "битовусі". Проблема в тому, що антиукраїнські сили в антиконституційний спосіб протиснули - зокрема, за допомогою кулаків - антидержавне рішення. Російська ідея того дня перемогла як більш агресивна".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...