Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко про ММК ім. Ілліча: "Це безумство"

Понеділок, 14 червня 2010, 00:17
Глава ради Нацбанку Петро Порошенко вважає "безумством" ситуацію, яка склалася навколо ММК ім. Ілліча.

Про це він заявив в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі.

"Що стосується ММК ім. Ілліча - це безумство. Це не може відбуватися в нормальній країні. Очевидно, що ми маємо справу з кримінально караним злочином", - сказав глава ради НБУ.

За словами Порошенка, це "шахрайство брокера, який отримав ліцензію і здійснив, як він вважає, оборудку, на шкоду інтересам свого довірителя".

Він підкреслив, що це "серйозний удар" по репутації держави.

"Крім репутації держава втратила ще величезні податкові надходження. Реальна ціна комбінату перевищує 1 мільярд доларів. Його продали за ціною, менше 5% реальної вартості", - заявив глава ради НБУ.

"Тільки прибутковий податок і податок на прибуток становлять або 15%, або 25%. Вся сума - це 250 мільйонів доларів, або більше 2 мільярдів гривень", - пояснив Порошенко.

"Якщо це погоджено - це ухилення від сплати податків. Якщо це не узгоджено - це фінансове шахрайство. Вибрайте самі, як назвати цей злочин", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що "у цій ситуації реакція держави повинна бути абсолютно миттєвою".

Крім того, коментуючи ситуацію навколо заводу "Запоріжсталь", він заявив: "Угода щодо "Запоріжсталі", з моєї точки зору, поки не завершена. І ми маємо стати свідками досить серйозного етапу корпоративних воєн".

"Вони повинні бути обов'язково врегульовані чинним законодавством. Інакше ні про яку інвестиційну привабливість України як держави...нам говорити не доводиться", - вважає Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування