Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" приберуть до рук декілька мерських крісел на сході і півдні?

Понеділок, 14 червня 2010, 10:33

Мери Дніпропетровська й Кривого Рогу можуть стати регіоналами, а в Запорожжі й Одесі можливі заміни.

Про це пише газета "Сегодня", незважаючи на низку спростувань щодо таких чуток.

"Є загальна установка: найбільш рейтинговий кандидат у мери повинен бути регіоналом", - пояснив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"А чи буде це досягатися розкручуванням нашого кандидата чи вступом найбільш рейтингового кандидата в партію, вирішувати треба в кожному випадку окремо", - додав він.

Як зазначає газета, "проблемних" міст - чотири: Дніпропетровськ, Кривій Ріг, Запорожжя й Одеса. В усіх цих містах - старі мери з когорти "міцних господарників", які постійно лавірували між різними політсилами.

Тепер є велика імовірність, що за новим законом про місцеві вибори кандидати в мери будуть висуватися винятково партіями.

За чутками, до Партії регіонів уже збирається вступати колись "помаранчевий" мер Одеси Едуард Гурвіц і безпартійний міськголова Дніпропетровська Іван Куличенко. Утім, в обох випадках інформацію офіційно спростували.

У Дніпропетровську відносини між Куличенком і регіоналами зовні нормальні, хоча, за даними газети, остаточного рішення про те, що ПР "поставить" на чинного мера, ще нема. Але якщо воно буде, то для Куличенка не стане великою проблемою вступити в партію.

Те ж стосується й Кривого Рогу. Як вважає дніпропетровський політичний оглядач Юрій Райхель, "для мера Кривого Рогу Юрія Любаненка немає жодної проблеми вступити в партію й стать кандидатом від ПР".

У Запорожжі ж у чинного мера Євгена Карташова (який колись був регіоналом, але в останні роки став ближчим до БЮТ) є реальний конкурент.

"У міської організації ПР є свій кандидат у мери - її голова Володимир Кальцев, заступник губернатора області. І я не чув про якісь зміни", - каже запорізький нардеп-регіонал Олександр Пеклушенко.

В Одесі вважають, що Гурвіц навряд чи вступить у Партію регіонів.

"Гурвіц навряд чи вступить у ПР, але на вибори піде", - вважає одеський нардеп-комуніст Євген Царьков.  

"Усе питання в тому, чи знайде він спільну мову з губернатором Матвійчуком. Якщо не знайде, то ПР висуне свого кандидата - правда, поки його не видно. Принаймні, активно нікого не розкручують. А тому, якщо кандидатура від регіоналів і буде, то дуже несподівана", - додав Царьков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...