Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді хочуть "зразково" вибрати до Нацради членів, які б оживили її

Понеділок, 14 червня 2010, 12:46

24 кандидати претендують на вакантні посади у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко (БЮТ).

За його словами, правом висувати кандидатури скористалися усі парламентські фракції, а також низка журналістських та громадських організацій, в тому числі й журналістський рух "Стоп Цензурі!".

Шевченко додав, що усі кандидатури будуть обговорені на спеціальному засіданні комітету 16 червня.

Під час засідання будуть визначені "прохідні" кандидатури для голосування у сесійній залі парламенту, згідно з законами України, після того у самій залі буде проведено спочатку рейтингове, а потім результативне голосування.

"Ми плануємо (16 червня) запросити всіх 24 кандидатів, представників журналістських та громадських організацій, максимально залучити всі зацікавлені сторони", - зазначив Шевченко.

"Завдання - зразково-показово провести цю процедуру, тому що в умовах, коли є факти, які свідчать про згортання свободи слова, ми не можемо собі дозволити будь-що інше, крім прозорої і чесної процедури", - наголосив він.

За словами Шевченка, голосування в сесійній залі відбудеться наступного пленарного тижня.

Після брифінгу журналістам роздали список осіб, які претендують на посади членів Нацради з питань телебачення й радіомовлення.

Зокрема, згідно з ним, від фракції НУНС пропонується гендиректор НБМ ("5 канал") Іван Адамчук, від фракції Партії регіонів - директор департаменту ВАТ "Київспецтранс" Євген Баранов, від БЮТ - Юрій Сторожук (до грудня 2009 року працював старшим викладачем кафедри Могилянської школи журналістики).

Крім того, серед кандидатів - президент Національної радіокомпанії Віктор Набруско, шеф-редактор видання "Телекритика" Наталя Лігачова, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко та інші.

Як відомо, на даний момент Нацрада має неповний склад, через що не може ухвалювати відповідальні рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування